Registratie gevaarlijke chemicaliën

Registratie van gevaarlijke stoffen

Volgens het Arbobesluit zijn bedrijven verplicht om de gevaarlijke stoffen die binnen het bedrijf aanwezig zijn, vast te leggen. Hiermee kan de blootstelling van de werknemers aan gevaarlijke stoffen worden beoordeeld. Het gaat hierbij om de aard van de blootststelling, de mate en de duur.

Trade Wind kan u hierbij helpen. Het door ons geleverde softwarepakket ExESS is uitermate geschikt om de informatie over de gebruikte chemicaliën vast te leggen, zoals gevaar, waar ligt het en hoeveel is er op voorraad. Daarnaast kunnen de blootstellingen van de werknemers worden vastgelegd. Het gaat hierbij niet alleen om de bloostelling aan chemicaliën maar ook aan andere gevaren, zoals geluid, trillingen en straling.

Wilt u dan ook nog WerkplekInstructieKaarten (WIK) maken, dan gaat dit ook eenvoudig met ExESS. Zelfs is het mogelijk het Register via het BedrijfsIntranet beschikbaar stellen, zodat iedereen altijd weet welk chemisch product waar ligt en indien gewenst het betreffende WIK kan raadplegen.

Maakt u gebruik van de Stoffenmanager, een door de Inspectie van SZW gevalideerd internetsysteem voor de meting van de blootstellingen, dan is het fijn dat u de informatie over uw chemicaliën al heeft vastgelegd in ExESS. De export en import van de gegevens is een fluitje van een cent.

Meer informatie nodig?

Heeft u vragen of reacties naar aanleiding van uw bezoek aan onze website of wilt u een afspraak maken, stuur dan een e-mail of bel ons.

Contact opnemen Direct bellen