UFI & PCN

Wat betekent UFI?

 

Wat betekent UFI? UFI staat voor Unique Formula Identifier, dit is een alfanumerieke code bestaande uit 16 karakters. Het wordt berekend m.b.v. uw BTW nummer en een productcode. Deze code moet vermeld worden op etiketten van producten (mengsels) met een gevaar voor de gezondheid en/of met een fysisch gevaar. Vanaf 1 januari 2021 geldt deze verplichting  voor producten  die bestemd zijn voor consumenten en voor professionele gebruikers. De code moet voorafgegaan worden door het woord “UFI”. M.b.v. de UFI kunnen Vergiftigingen Centra adequaat reageren in geval van een ongeval met het product.

Vanaf 1 januari 2024 moeten ook producten van industriële producten aan deze wetgeving voldoen.

Poison Centres Notification (PCN)

Tevens is het vanaf 1 januari 2021* verplicht informatie over uw producten in de vorm van een Poison Centres Notification (PCN) digitaal aan te leveren bij de nationale Vergiftigingen Centra of het betreffende Portal van ECHA.

Met de standaard-versie van ExESS kunt u de UFI eenvoudig berekenen met één druk op de knop. De ExESS-PCN module stelt u in staat ook de Poison Centres Notification snel te genereren en met de aanschaf van PubliChem kan het zelfs volledig geautomatiseerd worden aangeleverd bij de Vergiftigingen Centra of het ECHA-Portal. 

Voor meer informatie: https://poisoncentres.echa.europa.eu/nl/home

* In de lokale taal en voor zover er eerder geen geldige melding is gedaan.

Meer informatie nodig?

Heeft u vragen of reacties naar aanleiding van uw bezoek aan onze website of wilt u een afspraak maken, stuur dan een e-mail of bel ons.

Contact opnemen Direct bellen