Op deze pagina vindt u regelmatig nieuwe informatie over Trade Wind, ExESS, ontwikkelingen mbt ReaCH, CLP, enz.

SEPAWA® CONGRES in Berlijn op 25, 26 en 27 oktober

Ook dit jaar nemen wij in samenwerking met Lisam Systems deel aan het SEPAWA® CONGRES in Berlijn op 25, 26 en 27 oktober.

Dit jaarlijkse evenement is het belangrijkste ontmoetingspunt van de detergenten/reinigingsmiddelen-, cosmetica- en parfumindustrie in Europa.

Het lezingenprogramma behandelt verschillende onderwerpen op de bovengenoemde gebieden. In meer dan 150 interessante en gevarieerde lezingen en posterpresentaties delen internationale experts hun nieuwste onderzoeksresultaten en innovatieve ontwikkelingen.

In de tentoonstellingsruimte presenteren meer dan 300 bedrijven hun nieuwste producten, trends en uitgebreide knowhow.

Het immer populaire After Event en talloze netwerkmogelijkheden ronden het kader van het congres af en geven u de mogelijkheid om zakelijke en persoonlijke contacten te leggen en uit te breiden.

 

Lees Meer

Chemische Watch Expo 2023 15-16 juni 2023 Amsterdam

De Chemical Watch Expo biedt bezoekers de uitgelezen kans om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wereldwijde regelgeving en om toekomstige dienstverleners te zoeken via gespecialiseerde workshops en een levendige expo, gedurende twee dagen.

De Expo vindt plaats in Amsterdam op 15-16 juni 2023 en behandelt de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van chemicaliënbeheer en -regelgeving in Europa, Amerika, Azië en de rest van de wereld, met deskundige begeleiding van vertegenwoordigers van toonaangevende organisaties in de chemische regelgevingsgemeenschap.

Getuigenissen van Expo 2022:

 • ‘Verschillende interessante onderwerpen en een geweldige mogelijkheid om te netwerken.’
 • ‘Goede diversiteit aan sessies en sprekers, netwerken en goede sfeer.’
 • ‘Geweldige organisatie en zorgvuldig uitgekozen sprekers/onderwerpen.’
Lees Meer

Regulatory Summit Europe 2022

De Regulatory Summit Europe vindt dit jaar plaats in Brussel, België op 26 en 27 september 2022, en verwelkomt een fantastische groep regelgevende professionals om de nieuwste ontwikkelingen in de wetgeving inzake chemische controle uit Europa en de rest van de wereld te presenteren.

De tweedaagse top brengt regelgevers, experts uit de industrie en dienstverleners samen om hun perspectieven en begrip van Europese en mondiale uitdagingen op het gebied van regelgeving te delen.

Belangrijke onderwerpen zullen zijn:

 • Het plan van de Europese Commissie/ECHA voor 2022;
 • De EU-strategie voor chemische stoffen voor duurzaamheid;
 • REACH-updates;
 • UK Chemicals Regulations;
 • Regelgevende updates uit Azië;
 • Updates uit de VS inclusief TSCA en State Level;
 • Updates uit Canada;
 • Latijns Amerika.

Bezoek onze stand om te zien hoe Trade Wind uw zakelijke behoeften kan ondersteunen.

Lees Meer

SEPAWA Congress 26-28 okt. 2022 Berlijn

Het jaarlijkse SEPAWA® CONGRESS is het belangrijkste ontmoetingspunt van de was-/reinigingsmiddelen-, cosmetica- en geurstoffenindustrie in Europa. Het vindt dit jaar plaats van 26-28 oktober in het ECC Estrel Congress Center in Berlijn, Duitsland.

Het lezingenprogramma zal verschillende onderwerpen in de bovengenoemde gebieden behandelen. In meer dan 150 interessante en gevarieerde lezingen en posterpresentaties delen internationale experts hun nieuwste onderzoeksresultaten en innovatieve ontwikkelingen.

In de tentoonstellingsruimte presenteren meer dan 300 bedrijven hun nieuwste producten, trends en brede knowhow.

Trade Wind is samen met Lisam Duitsland aanwezig en zal u van harte ontvangen bij Stand C497.

Lees Meer

HG INTERNATIONAL B.V. KIEST VOOR EXESS

HG International kiest voor ExESS

HG International b.v. kiest voor Trade Wind B.V. en we zijn er trots op. Na een eerste kennismaking meer dan 10 jaar geleden, heeft HG International nu besloten het software system ExESS van Lisam Systems te gebruiken voor het berekenen, opstellen en vertalen van hun VeiligheidsInformatieBladen (VIB’s) en etiketten. De gebruikersvriendelijkheid, flexibiliteit en openheid hebben de doorslag gegeven Sphera te vervangen door ExESS. De implementatie is met hulp van onze implementatie partner ChemPros B.V. inmiddels voltooid.

Welkom HG International, we zijn ontzettend blij dat jullie wederom voor ons hebben gekozen!

Lees Meer

Landelijke Stoffendag 2020, 9 december, online evenement

Vanwege de coronacrisis vindt de Landelijke Stoffendag dit jaar plaats als online evenement op woensdag 9 december 2020. Dit jaarlijks terugkerend evenement word wederom georganiseerd door branche-organisaties NRK, VVVF en NVZ, in samenwerking met MKB Nederland, VNO/NCW, producenten en gebruikers van gevaarlijke chemicaliën.

Ons verslag van de voorgaande editie kunt u hier teruglezen.

Workshops

Na de plenaire opening volgen twee rondes van workshops gevolgd door een lunchpauze met netwerkmoment en weer twee workshoprondes. Er is een keuze uit 19 workshops, waarvan u er 4 live kunt bijwonen. Vanwege de digitale aard van de workshops kunt u gegarandeerd deelnemen aan de workshops van u keuze. Bovendien kunnen deelnemers alle workshops achteraf terugkijken.

Kosten

Kosten voor deelname bedragen dit jaar een gereduceerd tarief van €75,- (excl. btw). Heeft u een kortingscode ontvangen, bijvoorbeeld omdat uw bedrijf lid is van één van de partners van de Stoffendag? Dan ontvangt u €25,- korting. Vraag uw branchevereniging om de kortingscode!

Meer informatie over kunt u vinden op de website van de Landelijke Stoffendag.

Lees Meer

AFGELAST: SEPAWA CONGRESS 2020

Het jaarlijkse SEPAWA® CONGRESS is de belangrijkste ontmoetingsplaats van de wasmiddelen/ reinigingsmiddelen-, cosmetica- en geurindustrie in Europa.

Vanwege de wereldwijde pandemie is dit congres helaas afgelast. We hopen u in goede gezondheid te aan te treffen bij de volgende editie!

Lees Meer

Global Business Summit Europe 2020, 9-10 september, virtual conference

Als trotse partner is Trade Wind verbonden aan deze tweedaagse zakelijke top op 25-26 maart 2020 in AmsterdamWegens de coronacrisis vindt dit evenement nu plaats als virtuele conferentie op 9-10 september 2020.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Hoe duurzaam is uw strategie voor het beheer van chemicaliën?
 • Sourcing materials: de basis van uw strategie voor duurzaam chemicaliënbeheer;
 • Productie: zorgen voor best practices en de nieuwste kennis van chemicaliënbeheer op de fabrieksvloer;
 • Gebruikte chemicaliën: weten welke chemicaliën er in uw producten zitten en hoe u risico’s kunt beheersen;
 • Afval en recycling.

Meer informatie is hier te vinden.

Wij hopen u weer gezond en in levende lijve te zien op de volgende Global Business Summit Europe 2021 op 24-25 maart 2021 in Amsterdam!

Lees Meer

ExESS Workshops 2020

Na het succes van voorgaande jaren organiseren wij in samenwerking met ChemPros B.V. op donderdag 13 februari 2020 in Zeist wederom een 4-tal workshops, die klassikaal gevolgd kunnen worden.

Lees Meer