Veiligheidsfiche

Veiligheidsfiche: Veilig werken met chemicaliën

Bent u op zoek naar een bedrijf dat u een veiligheidsfiche (SDS) kan leveren? Trade Wind is een internationaal werkend bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van veiligheidsinformatiebladen (VIB’s) ook wel veiligheidsfiche genoemd. Heeft u te maken met chemicaliën? Dan is het soms lastig om alle wetgeving correct te hanteren. Deze is aan verandering onderhavig. Bij Trade Wind hebben we ons gespecialiseerd in wet- en regelgeving en verkopen software die u en ons daarbij ondersteunt. Daarmee maken we bijvoorbeeld een veiligheidsfiche voor u. Het veiligheidsfiche kunt u ook zelf opstellen met behulp van onze software. Deze stelt u in staat om het veiligheidsfiche en VeiligheidsInstructieKaarten (VIK’s) zelf te produceren en te gebruiken binnen uw organisatie. We zijn flexibel in onze aanpak en zetten onze expertise in om u rechtstreeks of via onze software verder te helpen.

Waarom is een veiligheidsfiche belangrijk?

Waar gewerkt wordt met chemicaliën worden risico’s gelopen. Het is daarom in het belang van de veiligheid dat iedereen in een omgeving waar met chemische stoffen wordt gewerkt weet hoe ermee omgegaan moet worden. Een veiligheidsfiche hoort actueel en duidelijk te zijn. Daarbij is de zichtbaarheid van de fysiek aanwezige chemische stoffen van wezenlijk belang. Zeer nadrukkelijk wordt van overheidswege ingezet op de veiligheid van mensen die met chemicaliën werken. Om dit daadwerkelijk goed uit te kunnen voeren is kennis vereist. Deze kennis hebben we bij Trade Wind. Vanuit onze vestiging in Den Haag helpen we u met het opstellen van Veiligheidsfiches en VIK’s. U kunt er daarnaast voor kiezen om zelf met behulp van onze software de vereiste documenten op te stellen.

Waar kunt u voor terecht bij Trade Wind?

Wij bieden u een compleet pakket aan diensten en producten op het gebied van het veilig werken met chemicaliën. De kern van onze diensten en producten ligt bij:

  • Leveren van software (ExESS)
  • Leveren en installeren van software
  • Maken en vertalen van Veiligheidsfiches en VIK’s
  • Consultancy
  • Opleiding wat betreft wetgeving en de wettelijke verplichtingen
  • Training in ExESS
  • Reach

Meer weten over het veiligheidsfiche?

We zijn u graag van dienst. We geven u de informatie die u nodig heeft. U kunt ons ook bellen om een persoonlijke afspraak met ons te maken. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer +31(0)70-214 13 40. Een e-mail kunt u sturen aan info@twnl.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op over het veiligheidsfiche.

Meer informatie nodig?

Heeft u vragen of reacties naar aanleiding van uw bezoek aan onze website of wilt u een afspraak maken, stuur dan een e-mail of bel ons.

Contact opnemen Direct bellen