SDS of MSDS software

Wat is SDS of MSDS (software)?

Een VIB staat ook wel bekend als een SDS of MSDS (respectievelijk ‘safety data sheet’ en ‘material safety data sheet’). Trade Wind levert en installeert software levert voor het maken, vertalen en distribueren van VeiligheidsInformatieBladen (VIB’s) en werkinstructiekaarten. Het is van zeer groot belang dat deze SDS en MSDS voldoet aan wettelijke eisen. Immers, in werkomgevingen waar gewerkt wordt met chemicaliën is correcte informatievoorziening noodzakelijk. Zo’n informatievoorziening, zoals een SDS en MSDS, moet een veilige werkomgeving creëren en handhaven. Trade Wind maakt, vertaalt en distribueert deze documenten. Ook bieden wij twee programma’s aan waarmee u zelf beheer heeft over uw documenten. Lees verder of maak direct een afspraak.

In vele talen beschikbaar

Trade Wind is al jaren ervaren in het maken, distribueren en outsourcen van veiligheidsdocumenten en werkinstructiekaarten. Wij kunnen een SDS en MSDS inmiddels vertalen in maar liefst 52 talen/GHS-dialecten. Wij noemen graag enkele voorbeelden:

  • GHS-EU (CLP)
  • Verenigde Staten en Canada
  • China
  • Thailand
  • Turkije (SEA)

Om dit te kunnen realiseren behoeven wij de formulering, gegevens over de grondstoffen en de fysische eigenschappen. Zodra de documenten klaar zijn leveren wij ze bij u aan in .PDF of .doc. Lees snel verder als u liever eigenhandig de ontwikkeling van uw documenten beheert.

Onze producten voor uw SDS en MSDS

Bij Trade Wind vindt u twee producten waarmee u zelf uw SDS en MSDS kunt opstellen, beheren en distribueren. Ten eerste is er Lisam ExESS. Hiermee stelt u zelf uiterst eenvoudig, volgens de laatste wettelijke normen, uw SDS en MSDS op. Deze software bezit bovendien features als Datamanagement en Rapport beheer. Erg eenvoudig om met dit flexibele programma uw veilige werkomgeving te handhaven. Ons tweede product is van eigen makelij. Genaamd DeDoks. Dit programma werkt via het internet. Het grote voordeel daarvan is dat u geen speciale software hoeft te installeren. Lees snel verder om nog meer voordelen van DeDoks te ontdekken.

Alles in eigen beheer

Met gepaste trots delen wij u graag nog enkele voordelen mee van DeDoks:

  • Nadat een VIB gedownload is, verschijnt deze automatisch in de distributielijst
  • Na elke wijziging van een SDS en MSDS verschijnt de nieuwe variant in uw e-mail
  • Het programma kan via I-Frame naadloos opgenomen worden in uw eigen website

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in de producten Lisam ExESS of DeDoks? Of in onze diensten? Maak dan een afspraak. U bereikt ons via telefoonnummer +31(0)70-214 13 40. Mailen mag naar info@twnl.nl.

Maak het ontwikkelen en het beheer van uw SDS en MSDS eenvoudiger met behulp van Trade Wind!

Meer informatie nodig?

Heeft u vragen of reacties naar aanleiding van uw bezoek aan onze website of wilt u een afspraak maken, stuur dan een e-mail of bel ons.

Contact opnemen Direct bellen