CLP regulation

Informatie over chemische stoffen helder presenteren

De CLP-regulation is ingesteld door de Europese Unie. Heeft u met de CLP-regulation te maken? Omdat in uw bedrijf wordt gewerkt met chemische stoffen? Heeft u verplichtingen op basis van de CLP-regulation om informatie over chemische stoffen helder te presenteren? Dan kunnen we u bij Trade Wind hier uitstekend ondersteuning bij bieden. Wij zijn een specialist op het gebied van het maken en vertalen van VeiligheidsInformatieBladen (VIB’s). Wij ondersteunen u door het opstellen van de benodigde documenten of leveren van software. Hiervoor hebben we de programma’s DeDoks en ExESS ontwikkeld. We zijn daarbij flexibel ingesteld. U kunt ook gebruikmaken van onze diensten als u slechts incidenteel met chemische stoffen in het kader van de CLP-regulation te maken heeft. Wij maken dan bijvoorbeeld op basis van de CLP-regulation een VIB voor u. Dat kan inmiddels zelfs in 52 talen. Wilt u meer weten over onze ondersteuning bij de CLP-regulation? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De contactgegevens van Trade wind vindt u hier onder.

Wat is het belang van CLP-regulation?

De Europese Unie maakt wet- en regelgeving om mens en milieu te beschermen. Veel van deze regelingen worden opgesteld om het voor iedereen in de Europese Unie op een overzichtelijke manier duidelijk te maken. Daarom vindt u ook op verschillende manieren gevaren met betrekking tot chemische stoffen aangeduid met symbolen. Het doel van de Europese regels is om het allemaal uniform en direct duidelijk te maken. Dit is natuurlijk bij het werken met chemische stoffen van groot belang. Bij Trade Wind kunnen we u alles vertellen over de manier waarop deze wetten en regels in de praktijk dienen te worden toegepast.

De dienstverlening van Trade Wind

Bij Trade Wind zijn we niet uitsluitend thuis in de CLP-regulation. We bieden u op tal van manieren ondersteuning bij de wet- en regelgeving met betrekking tot chemische stoffen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het leveren van VIB’s
  • Het vertalen van documenten op het gebied van chemische stoffenwetgeving
  • Consultancy
  • Ontwikkelen en leveren van specialistische software
  • Opleiding

Meer weten over de CLPregulation?

Meer informatie nodig?

Heeft u vragen of reacties naar aanleiding van uw bezoek aan onze website of wilt u een afspraak maken, stuur dan een e-mail of bel ons.

Contact opnemen Direct bellen