CLP classification

CLP classification door Trade Wind

Wilt u weten hoe u om dient te gaan met de CLP-classification? Bent u een producent van chemische stoffen of werkt u hiermee? Dan kunt u ondersteuning krijgen van Trade Wind. Wij zijn een specialist in het maken van VIB’s en andere producten en diensten die te maken hebben met CLP-classification. Overigens niet alleen op het gebied van CLP-classification kunnen we u verder helpen. Dat doen we voor alle relevante wet- en regelgeving op het gebied van chemische stoffen. Praktisch en duidelijk. Dat is de stijl van Trade Wind. Onze klanten kiezen voor onze expertise en praktische aanpak. Bijvoorbeeld als het gaat om software voor CLP-classification. Onze ExESS software heeft de CLP-classification vereisten verwerkt in een praktische oplossing. Op die manier krijgt u de juiste VIB’s en andere verplichte documenten duidelijk en eenvoudig gepresenteerd. Wij helpen u met de training en het inrichten van de software. Deze is modern en werd ontwikkeld in een state-of-the-art omgeving. ExESS werkt met .NET en een SQL-database, waarbij de flexibiliteit hoog is.

CLP classification. Wat zijn de voordelen?

Met het gebruik van CLP classification zorgen we binnen Europa voor eenvormigheid en duidelijkheid. Door chemische stoffen in te delen ontstaat een duidelijk beeld over de risico’s die spelen bij een bepaalde chemische stof. Of een samenstelling daarvan. De indeling bepaalt de mate waarin veiligheidsrisico’s worden gelopen. Het belang van een goede indeling is voor producenten vooral dat afdoende waarschuwingen kunnen worden gegeven, de juiste maatregelen worden getroffen en de juiste beschermingsmiddelen kunnen worden gebruikt

Daarbij spelen ook bedrijfseconomische factoren een rol. De indeling in een hogere gevarenklasse van een bepaalde stof leidt tot hogere kosten voor vervoer, inrichting en persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij Trade Wind leggen we u graag meer uit over de mogelijkheden die we u kunnen bieden. Met directe ondersteuning door het opstellen van uw VIB’s, etiketten en WIK’s of het leveren en installeren van onze software.

De ondersteuning van Trade Wind

Bij Trade Wind zorgen we dat we u optimaal van dienst zijn om de juiste maatregelen te kunnen nemen tijdens het werken met chemische stoffen. Dat doen we door:

  • Het opstellen van uw VIB’s en andere veiligheidsdocumenten
  • Het leveren en installeren van specifieke software
  • Consultancy
  • Training in ExESS (bijvoorbeeld bij u op locatie)
  • Opleiding, direct aansluitend bij uw opleidingsbehoefte met betrekking tot wetgeving en uw wettelijke verplichtingen.

Meer weten over CLPclassification via Trade Wind?

Meer informatie nodig?

Heeft u vragen of reacties naar aanleiding van uw bezoek aan onze website of wilt u een afspraak maken, stuur dan een e-mail of bel ons.

Contact opnemen Direct bellen